همه چیز درباره عسل

عسل

همه چیز در مورد عسل

در این مقاله سعی کردیم به تمام سوالات شما درباره عسل پاسخ دهیم. به دلیل طولانی بودن مقاله، برای اینکه راحت‌تر به هر قسمت دسترسی داشته باشید می‌توانید در لیست زیر روی سوال مورد نظر خود کلیک کنید تا به بخش مورد نظرتان هدایت شوید.

انواع عسل چیست؟

عسل‌ها به طور کلی به سه دسته عسل طبیعی، عسل تغذیه‌ای و عسل تقلبی تقسیم می‌شوند. عسل طبیعی و عسل تغذیه‌ای توسط زنبور تولید می‌شوند اما عسل تقلبی دست‌ ساز انسان است و از ترکیب گلوکز تجاری یا ترکیب کردن آب و شکر به دست می‌آید که نه تنها خواصی ندارد بلکه ضرر هم دارد. در مورد انواع عسل در مقاله “عسل طبیعی” بیشتر توضیح داده‌ایم.

تفاوت عسل طبیعی و عسل تغذیه‌ای چیست؟

عسل طبیعی به عسلی گفته می‌شود که زنبورها برای تولید آن از شهد گل‌ها و گیاهان مختلف تغذیه می‌کنند. اما در تولید عسل تغذیه‌ای، زنبوردار برای تولید عسل در مقدار بیشتر، محلولی از آب و شکر را در داخل و یا کنار کندو می‌گذارد. بنابراین زنبورها به جای اینکه مسافت‌های طولانی را برای پیدا کردن غذا و خوردن شهد گل‌ها طی کنند از شربت آب و شکری که به راحتی برایشان فراهم است تغذیه می‌کنند. به عسلی که اینگونه تولید می‌شود عسل تغذیه‌ای گفته می‌شود. اکثر عسل‌های موجود در بازار عسل‌های تغدیه‌ای هستند. برای اینکه بیشتر در مورد عسل تغذیه‌ای بدانید پیشنهاد می‌کنیم مقاله “عسل تغذیه‌ای چیست” را بخوانید.

چرا عسل طبیعی گرانتر از عسل تغذیه‌ای است؟

همانطور که در قسمت قبل توضیح دادیم در تولید عسل طبیعی زنبورها فقط از شهد گل‌ها و گیاهان تغذیه می‌کنند. به همین دلیل مقدار عسلی که تولید می‌کنند کم است. اما بعضی از زنبورداران که می‌خواهند عسل بیشتری برای فروش داشته باشند و سود بیشتری کسب کنند محلول آب و شکری در کنار کندو می‌گذارند تا زنبورها از آب و شکر تغذیه کنند. در این شرایط عسلی که زنبورها تولید می‌کنند ۳ تا ۴ برابر بیشتر از حالت طبیعی و معمول است. به همین دلیل عسل تغذیه‌ای به دلیل اینکه در مقدار بیشتری تولید می‌شود بسیار ارزان‌تر از عسل طبیعی است اما باید توجه داشته باشید که این عسل قطعا مانند عسل طبیعی خواص بسیاری ندارد.

اکثر عسل‌هایی که در بازار به اسم طبیعی و با قیمت پایین به فروش می‌رسند عسل تغذیه‌ای هستند. زیرا قیمت عسل طبیعی بالا و چند برابر قیمت عسل تغذیه‌ای است؛ اگر اینگونه نباشد برای زنبورداران به صرفه نیست که عسل طبیعی تولید کنند. اگر دوست دارید جزئیات بیشتری در این باره بدانید و از قیمت روز انواع عسل طبیعی مطلع شود به مقاله “قیمت عسل طبیعی” مراجعه کنید. در این مقاله می‌توانید قیمت انواع عسل درکام که کاملا طبیعی و خام هستند را مشاهده کنید.

قیمت عسل طبیعی بر چه اساس تعیین می‌شود؟

همانطور که اشاره کردیم اینکه عسل طبیعی باشد یا تغذیه‌ای در قیمت آن تاثیر بسیاری دارد اما در بین عسل‌های طبیعی نیز بسته به موارد زیر قیمت متفاوت است.

  1. میزان ساکارز عسل : یکی از موارد تعیین کننده قیمت عسل میزان ساکارز آن است. هر چه میزان ساکارز یا اصطلاحا قند عسل کمتر باشد قیمت آن بالاتر است.
  2. گل‌هایی که زنبور از آن‌ها تغذیه کرده: اینکه کندوی عسل را در چه منطقه‌ای قرار دهند و زنبورها از چه گل‌هایی تغذیه کنند، در قیمت عسل طبیعی اثرگذار است. زمانی که زنبوردار کندوها را در منطقه‌ای با پوشش گیاهی کمیاب قرار می‌دهد، قیمت عسل نیز افزایش پیدا می‌کند. برای مثال، عسل رازیانه نسبت به عسل‌های دیگر کمیاب‌تر است و به همین دلیل قیمت نسبتا بالایی نیز دارد.
  3. عطر و طعم عسل: عطر و طعم عسل از مواردی است که برای مشتری بسیار مهم است. ممکن است عسلی ساکارز پایینی داشته باشد ولی خوشمزه و خوش عطر نباشد. بنابراین عطر و طعم خوب عسل می‌تواند روی قیمت آن تاثیرگذار باشد.
  4. عرضه و تقاضا : میزان عرضه و تقاضا از عواملی است که روی قیمت تمام کالاها از جمله عسل تاثیرگذار است. زمانی که میزان تقاضای یک محصول زیاد باشد قیمت محصول بالا می‌رود و زمانی که تقاضا کم باشد قیمت هم کم می‌شود. در مورد عسل نیز این موضوع صادق است. مثلا زنبورداری که مشتریان زیادی دارد ممکن است عسل خود را با قیمت بالاتری نیز عرضه کند و  در مقابل زنبورداری که کسی او را نمی‌شناسد و مشتری ندارد مجبور است قیمت عسل خود را کاهش دهد تا مشتری پیدا کند.

با تمام این‌ها، قیمت عسل طبیعی استاندارد مشخصی ندارد. ما به شما پیشنهاد می‌کنیم که عسل با قیمت خیلی پایین را نخرید که اگر تقلبی هم نباشد به احتمال زیاد تغذیه‌ای است.

بهترین روش خانگی برای تشخیص خوب بودن عسل چیست؟

مردم از قدیم تا کنون از روش‌های مختلفی برای تشخیص عسل طبیعی از تقلبی استفاده می‌کنند. مثل حل کردن عسل در آب، آویزان کردن عسل از ارتفاع، حرارت دادن عسل و یا بررسی میزان شل یا سفتی عسل. حتما برایتان سوال شده که کدام روش از همه بهتر است؟! در جواب باید بگوییم هیچ کدام از این روش‌ها و به طور کلی هیچ یک از روش‌های خانگی معتبر نیستند و نتیجه درستی نمی‌دهند. نتایج تحقیقات و تجربه ما نشان داده است که این روش‌ها نه تنها معتبر و علمی نیستند بلکه ممکن است نتایج کاملا غلط و اشتباهی بدهند. یعنی ممکن است با روش‌های خانگی عسلی که واقعا اصل و طبیعی است تقلبی حساب شود و یک عسل تقلبی سربلند بیرون بیاید. پس پیشنهاد می‌کنیم به هیچ عنوان روی روش‌های خانگی حساب نکنید.

ویژگی‌های ظاهری یک عسل خوب چگونه است؟

شاید کمی تعجب کنید اما باید بگوییم که هیچ کدام از ویژگی‌های ظاهری عسل مثل رنگ، عطر، طعم و حتی رقیق یا سفت بودن عسل نمی‌تواند مشخص کند که عسل خوب است یا بد. ممکن است عسلی کاملا طبیعی باشد و ساکارز بسیار پایینی داشته باشد اما خوش طعم و خوش عطر نباشد و این به خاطر نوع گیاهانی است که زنبور از آن‌ها تغذیه کرده است. از طرفی ممکن است عسلی تقلبی باشد اما عطر و طعم خوبی داشته باشد و این به خاطر اسانس و رنگ‌های تقلبی است. گاهی نیز بعضی‌ها فکر می‌کنند عسلی که طبیعی است، حتما باید پررنگ و یا غلیظ باشد. این تفکر نیز کاملا غلط است. عسل‌های طبیعی بسیار متفاوت‌اند. بعضی از عسل‌ها کمرنگ و بعضی پررنگ هستند، بعضی از عسل‌ها غلیظ و بعضی رقیق هستند. این ویژگی‌ها بستگی به مناطقی که کندو ها قرار دارند، نوع گیاهانی که زنبورها از آن تغذیه می‌کنند و میزان رطوبت عسل‌ها دارد. پس بعد از این برای خوب بودن یک عسل به رنگ و غلظت آن توجی نکنید.

چطور می‌توان از طبیعی بودن یک عسل مطمئن شد؟

تنها و تنها یک روش قطعی برای تشخیص عسل طبیعی وجود دارد و آن آزمایش عسل در آزمایشگاه‌های معتبر عسل است. در این آزمایش فاکتورهای مختلف عسل مثل میزان ساکارز، دیاستاز و یا پرولین عسل مشخص می‌شود و از روی این فاکتورها، می‌توان متوجه شد که عسل طبیعی است یا خیر. در عسل تغذیه‌ای به دلیل اینکه زنبورها از آب و شکر تغذیه می‌کنند درصد ساکارز عسل بالاست.  عسل تقلبی نیز از ترکیب گلوکز تجاری و آب و رنگ خوارکی به دست می‌آید و ترکیب مواد تشکیل دهنده آن اصلا مثل عسل طبیعی نیست و میزان دیاستاز آن صفر است. ما در درکام با وجود اینکه با زنبورداران متعهدی همکاری می‌کنیم اما با این حال تمام عسل‌ها را آزمایش می‌کنیم تا از طبیعی بودن آن‌ها اطمینان کامل داشته باشیم چون می‌دانیم آزمایش عسل و بررسی فاکتورهای مختلف آن، تنها راه شناخت نوع عسل و تشخیص خوب یا بد بودن آن است. اگر دوست دارید در مورد فاکتورهای مهمی که در عسل مورد آزمایش قرار می‌گیرند و نشان‌دهنده کیفیت عسل هستند، بیشتر بدانید به مقاله “تشخیص عسل طبیعی” مراجعه کنید.

ساکارز عسل چیست و میزان آن باید چقدر باشد؟

خریداران حرفه‌ای عسل حتما با ساکارز عسل آشنا هستند زیرا می‌دانند یکی از مهم‌ترین فاکتورها در تشخیص کیفیت عسل میزان ساکارز آن است. به صورت استاندارد ساکارز عسلی که طبیعی است باید زیر ۵ درصد باشد البته گاهی استثنا بعضی از عسل‌ها مانند عسل کنار یا یونجه ممکن است با وجود طبیعی بودن، ساکارز بیشتری داشته باشند. در ادامه بیشتر در مورد ساکارز عسل توضیح خواهیم داد.

ساکارز چیست؟

ساکاروز یا به اصطلاح خودمانی قند، یکی از انواع کربوهیدرات‌ها است که وظیفه تامین انرژی بدن را دارد. ساکاروز از دسته دو قندی‌‌هاست و از دو مولکول گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است. گلوکز و فروکتوز مانند ساکاروز در بسیاری از مواد غذایی که ما روزانه مصرف می‌کنیم از جمله عسل وجود دارند.

مقدار ساکارز عسل باید چقدر باشد؟

گلوکز و فرکتوز تقریبا ۷۰ الی ۸۰ درصد عسل را تشکیل می دهند و با حفظ رطوبت عسل، ماندگاری آن را تا چندین سال افزایش می‌دهند. حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد عسل از آب و کمتر از ۵ درصد عسل از دو قندی ساکارز تشکیل شده است. اگر این میزان از ۵ درصد بیشتر شود نشان می‌دهند که در تولید عسل دخالتی وجود داشته است و زنبورها به طور طبیعی تغذیه نشده‌اند. بگذارید کمی این موضوع را بیشتر توضیح دهیم.

زنبورها برای اینکه بتوانند عسل تولید کنند باید از ساکاروز، گلوکز و فروکتوزی که در شهد گیاهان مختلف است تغذیه کنند. آن‌ها مسافت‌های طولانی را طی کرده و از شهد گیاهان تغذیه می‌کنند. در راه بازگشت آنزیم‌هایی که در بدن زنبور فعال است مقدار زیادی از ساکارزی که زنبور خورده است را تجزیه و به گلوکز و فروکتوز تبدیل می‌کنند. در نتیجه هنگامی که زنبور به کندو می‌رسد ساکارز زیادی در بدنش باقی نمانده که بخواهد وارد عسل شود. متخصصان عسل به خوبی آگاهند که آنزیم‌های موجود در بدن زنبور عسل به مدت زمان مشخصی برای فراوری ساکاروز نیاز دارند. پس حتما متوجه شده‌اید، زمانی که زنبوردار آب و شکر در کنار کندو می‌گذارد و زنبورها دیگر زیاد پرواز نمی‌کنند و مسافت‌های طولانی را طی نمی‌کنند، ساکارزی که خورده‌اند تجزیه نمی‌شود و در بدن آن‌ها باقی می‌ماند. به همین دلیل گفته می‌شود عسلی که ساکاروز آن بیشتر از ۵% باشد یا تغذیه‌ای است یا حاوی شیرین کننده‌های غیر طبیعی است و بهتر است مصرف نشود. به خصوص برای کسانی که دیابت دارند حتما توصیه می‌شود که از عسل طبیعی استفاده کنند. البته همانطور که پیش از این اشاره کردیم در بعضی از عسل‌ها مثل کنار و یونجه مقدار ساکارز استثنا ممکن است بیشتر باشد. و نکته دیگری که یکبار دیگر باید به آن اشاره کنیم این است که میزان ساکاروز عسل از روی ظاهر آن به هیچ عنوان قابل تشخیص نیست و فقط با آزمایش عسل می‌توان مقدار آن را فهمید بنابراین پیشنهاد می‌کنیم عسل‌هایی را خریداری کنید که دارای برگه تاییدیه از آزمایشگاه هستند. در خصوص ساکارز عسل و اینکه آیا می‌توان میزان ساکارز عسلی که خریده‌اید را کاهش دهید یا خیر پیشنهاد می‌کنیم به مقاله “ساکارز چیست” مراجعه کنید. در این مقاله مفصل در این مورد توضیح داده‌ایم.

عسل‌ها بر چه اساس نام گذاری می‌شوند؟

عسل‌ها بر اساس منطقه‌ای که کندوها در آن قرار گرفته‌اند و یا نوع گیاهانی که زنبورها از آن تغذیه کرده‌اند نام گذاری می‌شوند. برای مثال عسل کوهستان به عسلی گفته می‌شود که کندوها در مناطق کوهستانی قرار گرفته‌اند و یا عسل رازیانه به عسلی گفته می‌شود که بخش زیادی از آن، از شهد گیاه رازیانه تولید شده است. یعنی کندوها را در منطقه‌ای با پوشش گیاهی رازیانه قرار داده‌اند تا زنبورها بیشتر از این گیاه تغذیه کنند.

عسل تک گل و چند گیاه چیست؟

عسل تک گل: برای تولید عسل تک گل مثل عسل رازیانه یا عسل گشنیز کندوها را در مناطقی قرار می‌دهند که پوشش غالب آن منطقه، گیاه خاصی باشد. مثلا پوشش گیاهی غالب رازیانه یا گشنیز باشد. البته به این معنی نیست که زنبورها از شهد گیاهان دیگر اصلا تغذیه نمی‌کنند زیرا زنبورها به اطراف کندو پرواز می‌کنند و امکان ندارد که فقط از شهد یک گیاه تغذیه کنند و در حالت طبیعی نیز منطقه‌ای وجود ندارد که همه پوشش گیاهی آن فقط یک گیاه خاص باشد. برای مثال برای تولید عسل رازیانه کندوها را در منطقه‌ای قرار می‌دهند که حدود ۵۰ تا ۸۰ درصد پوشش غالب منطقه گیاه رازیانه باشد.

عس چندگیاه یا چهل گیاه: در مقابل عسل تک گل عسل چندگیاه یا چهل‌گیاه قرار دارد که زنبورها برای تولید آن از شهد گیاهان مختلف تغذیه می‌کنند.

علت شکرک زدن عسل چیست؟ آیا عسل طبیعی شکرک می‌زند؟

همانطور که پیش از این توضیح دادیم بین ۷۰ تا ۸۵ درصد عسل از قند و باقی از آب و مواد دیگر تشکیل شده است. ساکارز، فروکتوز و گلوکز نام علمی قندهایی هستند که در عسل وجود دارند. بیشتر قند عسل از گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است و کمتر از ۵% آن را قند ساکارز تشکیل می‌دهد. این مقدمه را گفتیم تا علمی‌تر مبحث شکرک زدن عسل و یا به اصطلاح درست تر، رس بستن عسل را توضیح دهیم.

عسل یک محلول فوق اشباع است زیرا مقدار زیادی قند در مقدار کمی آب حل شده است؛ بنابراین مانند محلول‌های فوق اشباع دیگر، اگر در شرایط خاصی قرار گیرد از حالت محلول خارج می‌شود. از بین ۳ قندی که عسل را تشکیل می‌دهند، گلوکز تمایل زیادی به کریستاله شدن و خارج شدن از حالت محلول  دارد. به همین دلیل اگر عسل در شرایط خاصی قرار گیرد گلوکز موجود در عسل از حالت محلول خارج می‌شود و باعث شکرک زدن عسل می‌شود. این توضیحات را بیان کردیم تا بگوییم شکرک زدن عسل امری طبیعی و معمول است و به خاطر وجود گلوکز در عسل است و به هیچ عنوان دلیل بر بد بودن عسل نیست. پس به طور خلاصه باید بگوییم که تمام انواع عسل، چه طبیعی، چه تقلبی و چه تغذیه‌ای ممکن است شکرک بزنند و نمی‌توان از روی شکرک عسل، خوب یا بد بودن عسل را قضاوت کرد.

چه عواملی باعث زودتر شکرک زدن عسل می‌شود؟

احتمالا تجربه کرده‌اید که بعضی از عسل‌ها زودتر و بعضی دیرتر شکرک می‌زنند. ۴ عامل در شکرک زدن عسل موثر هستند: میزان گلوکز موجود در عسل، دمای محیط، میزان رطوبت عسل و ناخالصی‌های عسل.

  1. همانطور که توضیح دادیم عامل اصلی شکرک زدن عسل، گلوکز موجود در آن است. بنابراین هر چقدر میزان گلوکز عسل بیشتر باشد احتمال زودتر رس بستن عسل بیشتر است. میزان گلوکز موجود در عسل بستگی به منطقه برداشت عسل و گل‌هایی که زنبور از آن تغذیه کرده است دارد.
  2. عامل مهم دیگر دمای محیط نگهداری عسل است. تحقیقات نشان می‌دهد که در دمای ۱۰ تا ۱۵ درجه احتمال رس بستن عسل بیشتر است.
  3. میزان رطوبت عسل یکی دیگر از عوامل موثر است. هر چه قدر میزان آب موجود در عسل بیشتر باشد و عسل رطوبت بیشتری داشته باشد، احتمال رس بستن بیشتر می‌شود. به همین دلیل عسل‌های شمال کشور معمولا زودتر شکرک می‌زنند.
  4. عامل آخر وجود ناخالصی در عسل است. اگر ذرات موم یا ناخالصی در عسل وجود داشته باشد می‌تواند نقطه شروعی برای کریستاله شدن و شکرک زدن ایجاد کند. گلوکز موجود در عسل به این ذرات می‌چسبد و  باعث می‌شود رشد کریستال‌ها سریع‌تر شود.

برای اینکه اطلاعات بیشتری در مورد این عوامل بخوانید به مقاله “علت شکرک زدن عسل” مراجعه کنید.

عسل خام چیست و چه تفاوتی با عسل پاستوریزه دارد؟

عسل خام به عسلی گفته می‌شود که اصلا حرارت ندیده و  هیچ گونه فراوری روی آن صورت نگرفته است. زمانی که فصل برداشت عسل فرا می‌رسد زنبوردار قاب‌های کندو را در دستگاهی به اسم اکستراکتور قرار می‌دهد تا با استفاده از  نیروی گریز از مرکز عسل‌ها از موم و قاب کندو جدا شوند. سپس عسل جدا شده را از یک توری مشبک عبور می‌دهند تا اگر ذرات درشتی مثل موم در آن باقی مانده است جدا شود. بعد از این نیز زنبوردار عسل‌ها را بسته بندی و برای فروش آماده می‌کند. در نقطه مقابل عسل خام، عسل حرارت دیده و عسل پاستوریزه قرار دارند.

[عسل پاستوریزه چیست؟

پاستوریزه کردن محصولات به فرآیندی گفته می‌شود که طی آن محصول را تا دمای بالایی گرم و سپس به سرعت آن را سرد می‌کنند. عمل پاستوریزه کردن مواد غذایی مثل لبنیات برای از بین بردن باکتری‌ها و سلامت بیشتر محصول است اما در مورد عسل این موضوع صادق نیست. عسل رطوبت کم و اسمزی بالایی دارد و این باعث می‌شود که باکتری‌ها قادر به زندگی در این ماده نباشند. به همین دلیل فرآیند پاستوریزه کردن عسل نه تنها مفید نیست بلکه می‌تواند خواص عسل را نیز از بین ببرد. اما به ۳ دلیل اصلی ممکن است عسل را پاستوریزه کنند: خارج کردن تمام ذرات ناخالصی، جلوگیری از شکرک زدن عسل و جلوگیری از تخمیر عسل. در مقاله “عسل پاستوریزه چیست؟” این ۳ مورد را کامل توضیح داده‌ایم، برای خواندن جزئیات بیشتر به این مقاله مراجعه کنید.

چرا بعضی از فروشندگان عسل را حرارت می‌دهند؟

به دلیل تفکر غلط بسیاری از مردم که فکر می‌کنند شکرک زدن عسل نشانه بدی است، بعضی از فروشندگان عسل‌ها را حرارت می‌دهند. حرارت دادن عسل باعث می‌شود که عسل دیگر شکرک نزند  و از طرفی بسیاری از خواص عسل را نیز از بین می‌برد. بنابراین پیشنهاد می‌کنیم از عسلی که حرارت دیده استفاده نکنید زیرا شکرک زدن عسل نه تنها بد نیست بلکه در مورد عسل‌های طبیعی می‌تواند نشانه خوبی نیز باشد. در مقاله “آیا عسل طبیعی شکرک می‌زند؟” مفصل این موضوع را توضیح داده‌ایم و پیشنهاد می‌کنیم حتما این مقاله را مطالعه کنید.

چطور می‌توان از خام بودن عسل مطمئن شد؟

شما نمی‌توانید از روی ظاهر عسل، متوجه خام بودن یا نبودن آن شوید. باید بدانید که تنها راه برای تشخیص عسل حرارت ندیده و خام آزمایش عسل است. زمانی که عسل حرارت داده می‌شود بعضی از مواد تشکیل دهنده خود مثل پرولین و دیاستاز را از دست می‌دهد. به همین دلیل با آزمایش عسل و بررسی مواد تشکیل دهنده عسل می‌توان مشخص کرد که عسل حرارت دیده یا خام است و تمام خواص آن حفظ شده است. پرولین، دیاستاز و HMF  فاکتورهای مهمی هستند که برای تشخیص خام بودن عسل بررسی می‌شوند. با حرارت دادن عسل میزان پرولین و دیاستاز زیاد و میزان HMF کم می‌شود. در مقاله “عسل خام چیست” این فاکتورهای مهم را کامل بررسی کرده‌ایم و توضیح داده‌ایم که مقدار استاندارد هر فاکتور برای عسل خام باید چقدر باشد. برای خواندن جزئیات بیشتر به این مقاله مراجعه کنید.

 

عسل طبیعی چه خواصی دارد؟

همه ما می‌دانیم عسلی که طبیعی باشد خواص بسیار زیادی دارد و در قرآن کریم نیز به عنوان یک ماده شفابخش توصیف شده است. مطالعات و تحقیقات امروزه نیز نشان داده است که عسل می‌تواند در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری‌ها نقش مفیدی داشته باشد. در زیر به صورت خلاصه به چند مورد از خواص درمانی عسل اشاره می‌کنیم. اگر دوست دارید در این مورد بیشتر بخوانید و جزئیات بیشتری بدانید به مقاله “خواص عسل طبیعی” مراجعه کنید. در این مقاله مفصل‌تر در مورد خواص درمانی عسل صحبت کرده‌ایم.

درمان زخم و بهبود سوختگی: از عسل می‌توان برای بهبود زخم‌های مختلفی چون زخم سوختگی، زخم بستر و همینطور زخم‌های عفونی و مزمن استفاده کرد. مطالعاتی که در سال‌های اخیر انجام شده نشان داده است که  عسل در درمان عفونت‌های به جا مانده از عمل سزارین بسیار کارآمد است. می‌توان از عسل به عنوان یک دیواره دفاعی جایگزین برای زخم‌ها و سوختگی‌ها استفاده کرد.

پیشگیری و درمان سرماخوردگی: حتما شما شنیده‌اید که از قدیم می‌گویند که عسل برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی بسیار مفید است. وقتی سرما می‌خورید مصرف عسل و آب لیموی تازه می‌تواند به بهبود شما کمک زیادی کند . در این زمینه تحقیقات زیادی نیز صورت گرفته است. یکی از این تحقیقات روی تعدادی کودک بین ۲ تا ۱۸ که از بیماری‌های تنفسی و سرفه رنج می‌بردند انجام شده است. تحقیقات نشان داده که تجویز یک رژیم غذایی مناسب همراه با عسل اثرات واضحی روی بهبود علائم این کودکان داشته است.

تنظیم قند خون و پیشگیری از چاقی: مطالعات نشان داده است که مصرف عسل تاثیر بسزایی در پیشگیری از چاقی و همینطور تنظیم قند خون دارد.

**این نکته را به خاطر داشته باشید که اگر از عسل برای خواص درمانی آن استفاده می‌کنید حتما از عسلی که مطمئن هستید طبیعی و خام استفاده کنید تا تمام خواص آن حفظ شده باشد. پیشنهاد ما استفاده از عسل‌های طبیعی درکام است. عسل‌های درکام دارای برگه آزمایشگاه و ساکارز زیر ۵% هستند که نشان دهنده طبیعی بودن عسل است. همچنین از روی یکی از فاکتور های پرولین، دیاستاز و HMF  که در برگه آزمایش وجود دارد می‌توانید مطمئن شوید که عسل‌ها خام و حرارت ندیده هستند.

پیشگیری از زخم معده: مصرف یک قاشق چای خوری عسل در معده خالی می‌تواند مانع رشد باکتری خطرناکی به نام Helicubacter شود که علت ایجاد اغلب زخم‌های معده است.

خاصیت ضد باکتریایی: عسل می‌تواند به‌عنوان یک عامل ضد میکروبی موضعی در برابر عفونت باکتری‌های مقاوم به آنتی‌بیوتیک، کمک زیادی کند.

خواص عسل برای پوست چیست؟

عسل نقش مفیدی در درمان بیماری‌هایی چون آکنه، اگزما، قارچ‌های پوستی، پسوریازیس، زخم‌ها و حساسیت‌های مختلف پوستی دارد. در زیر به صورت خلاصه به چند مورد از خواص عسل برای پوست اشاره می‌کنیم اما اگر دوست دارید اطلاعات کامل‌تر و دقیق‌تری بدانید به مقاله “خواص عسل برای پوست” مراجعه کنید.

  • لایه بردار: عسل با از بین بردن سلول‌های مرده پوستی لکه‌های تیره پوست را از بین می‌برد و پوست را درخشان می‌کند.
  • ضدجوش و ضدآکنه: همانطور که پیش از این گفتیم عسل دارای خواص ضد میکروبی است و به همین دلیل با ایجاد تعادل میکروبی روی سطح پوست به کنترل بیماری پوستی آکنه کمک می‌کند. همچنین مطالعات اثرات ضدجوشی عسل را اثبات کرده‌اند. بنابراین استفاده از عسل می‌تواند از جوش زدن صورت پیشگیری کند.
  • ضدپیری: استفاده از این ماده معجزه آسا روی صورت از پیری و ایجاد چین و چروک جلوگیری می‌کند و با تحریک ساخت سلول‌های جدید باعث جوان سازی پوست می‌شود.
  • ترمیم جای زخم و سوختگی: اگر روی پوست جای زخم و یا سوختگی خفیفی دارید با مصرف عسل به صورت موضعی می‌توانید تا حد خوبی آن را ترمیم کنید و جای زخم را از بین ببرید.
  • ضد التهاب: عسل به دلیل داشتن خاصیت ضد التهابی می‌تواند در بهبود بیماری‌های پوستی نظیر پسوریازیس و اگزما نقش موثری داشته باشد.

پس همانطور که متوجه شدید خواص عسل برای پوست فراوان است. اگر دوست دارید پوستی جوان و شاداب داشته باشید پیشنهاد می‌کنیم حتما از ماسک‌هایی که با عسل تهیه می‌شوند استفاده کنید و تاثیر این ماده معجزه آسا را روی پوست خود ببینید. در ادامه  چند ماسک ساده عسلی را به شما آموزش می‌دهیم تا به راحتی آن را تهیه و از آن استفاده کنید. البته یکبار دیگر این نکته را یادآور می‌شویم که عسل زمانی مفید است و خواص بسیاری دارد که حتما طبیعی و البته خام وحرارت ندیده باشد. عسل تقلبی هیچ خواصی ندارد. عسل تغذیه‌ای نیز خواص بسیار عسل کاملا طبیعی را ندارد. از طرفی حرارت دادن عسل نیز باعث از بین رفتن خواص آن می‌شود پس حتما در تهیه ماسک‌های خود از عسل خام و طبیعی استفاده کنید. ما در درکام تمام عسل‌ها را آزمایش و بررسی می‌کنیم تا طبیعی و خام بودن آن تایید شود. اگر می‌خواهید خیالتان از اصل بودن عسل راحت باشد پیشنهاد می‌کنیم عسل درکام را تهیه کنید. زیرا عسل‌های درکام دارای برگه تاییدیه از طرف آزمایشگاه عسل آسا هستند.

چه ماسک‌هایی می‌توان با عسل ساخت؟

استفاده از ماسک‌های دستساز و طبیعی می‌تواند جایگزین خیلی بهتری نسبت به روش‌های شیمیایی باشد. همانطور که در قسمت قبل توضیح دادیم عسل خواص بسیار فراوانی برای پوست دارد به همین دلیل ماسک‌هایی که با عسل ساخته می‌شوند پوست شما را بسیار زیباتر می‌کنند. در زیر چند ماسک ساده و خانگی که با عسل تهیه می‌شوند را آموزش داده‌ایم اما در مقاله “ماسک عسل برای پوست و مو” می‌توانید طرز تهیه ماسک‌های بیشتری را یاد بگیرید. همچنین در این مقاله تعدادی ماسک عسل برای مو نیز آموزش داده شده است.

ماسک برای شست و شوی صورت: برای تهیه این ماسک مقدار کمی آبلیموی تازه را با مقدار کمی عسل مخلوط کنید و روی صورت خود بمالید و بعد با آب شست و شو دهید. این ماسک پوست شما را تمیز و درخشان می‌کند.

ماسک محکم کننده: یک قاشق غذاخوری عسل را به همراه يک سفیده تخم‌ مرغ، ۱ قاشق چای‌خوری گلیسیرین و ۱/۴ فنجان آرد مخلوط کنید. آن را ۱۵ دقیقه روي صورت بگذارید و سپس با آب گرم بشویید.

مرطوب کننده و آبرسان: ۲ قاشق عسل را با ۲ قاشق شیر مخلوط کنید و روی صورت خود بمالید. بعد از ۱۵ دقیقه با آب ولرم شست و شو دهید. این ماسک باعث آبرسانی و نرم شدن پوست می‌شود.

درخشندگی پوست: ۲ قاشق غذاخوری عسل را با ۲ قاشق غذاخوری ژل آلوئه‌ورا مخلوط کنید، آن را روی پوست خود بمالید و بعد از ۲۰ دقیقه صورت خود را بشویید. این ماسک در کاهش حساسیت و التهاب پوستی بسیار موثر است و پوست شما را درخشان می‌کند.

امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد.

منبع:درکام

 

در انبار موجود نمی باشد
۲۳۵,۰۰۰ تومان

۱۰۰٪ طبیعی و خام
طعم و عطر عالی
منطقه برداشت: قروه
میزان ساکاروز: ۲.۷۷ درصد
میزان پرولین: ۵۳۷
رنگ: زرد روشن
غلظت: متوسط
وزن خالص: ۹۰۰ گرم
نام زنبوردار: آقای میثم رهبری
ضمانت کیفیت + بازگشت وجه
تخفیف گروهی عسل

در انبار موجود نمی باشد
۲۷۸,۰۰۰ تومان

۱۰۰٪ طبیعی و خام
تجربه چشیدن عسل‌های خوش‌طعم خاص
این بسته شامل ۴ عسل طبیعی زیر است:
۴۰۰ گرم عسل طبیعی بهارنارنج
۴۰۰ گرم عسل طبیعی کنار
۴۰۰ گرم عسل طبیعی گون
۴۰۰ گرم عسل طبیعی آویشن گون
وزن خالص: ۱۶۰۰ گرم
ضمانت کیفیت + بازگشت وجه

در انبار موجود نمی باشد
۲۱۵,۰۰۰ تومان

۱۰۰٪ طبیعی و خام
طعم و عطر بسیارخوب
منطقه برداشت: فیروزان
میزان ساکاروز: ۱.۲۶ درصد
میزان پرولین: ۵۷۹
رنگ: کهربایی روشن
غلظت: متوسط
وزن خالص: ۹۰۰ گرم
نام زنبوردار: آقای کیانوش شریفی
ضمانت کیفیت + بازگشت وجه
تخفیف گروهی عسل

این مطلب رو دوست داشتید؟

لطفاٌ بهمون امتیاز بدید(راست ترین ستاره ۱ امتیاز و چپ ترین ستاره ۵ امتیاز دارد )

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *